Ciscenje Racunara od prasine Novi Sad

odrzavanje racunara novi sad, ciscenje ventilatora, ciscenje hladnjaka racunara

Ciscenje Racunara od prasine - Racunari, kao takvi, ZAHTEVAJU REDOVNO CISCENJE OD PRASINE !
Vecina kvarova na racunaru, posledica je neredovnog ciscenja racunara od PRASINE !
Kada ste zadnji put nosili racunar na redovan servis?

Ocekujete OPTIMALAN RAD RACUNARA ? Iako, 2 godine (ili vise...) niste nosili racunar na redovan preventivni servis, ciscenje prasine, zamenu termalne paste, dijagnosticke testove, pregled Windowsa na viruse, optimizaciju Windowsa, pregled maticne ploce , graficke kartice, napojne jedinice, detaljne dijagnosticke testove ?

Nas SAVET Vam je da svoj racunar donosite REDOVNO , NAJMANJE 2 PUTA GODISNJE na REDOVAN PREVENTIVNI SERVIS !


2 puta godisnje je OBAVEZAN SERVIS ! Naravno ukoliko zelite da izbegnete frustrirajuce momente u radu sa racunarom ! IDEALNO BI BILO DA SVOJ RACUNAR DONOSITE U INTERVALIMA OD 3-4 MESECA !


Na slici ispod mozete videti kako izgleda RACUNAR KOJI NIJE BIO U SERVISU 4-5 MESECI ! Vlasnik racunara je koristio kompjuter oko 5 sati ( manje , vise ) svakog dana. Naravno, ne vladaju ISTI uslovi u prostorijama kod svakog korisnika , kod nekoga je vise prasine u prostoru, kod nekoga manje, a uveliko utice i cinjenica godisnjeg doba kao i to da li Vam je prozor u prostoriji duze vremena otvoren, blizine kuce ili stana prometnom putu, visina ( spratnost) kao i to da li racunar stoji na patosu ili je na stolu, BROJA VENTILATORA U RACUNARU, itd... S obzirom na razne parametre, ne mozemo tvrditi da je situacija ISTA I KOD VAS ! Hladnjak centralnog procesora je potpuno "blokiran" prasinom, ista se nalazi i na raznim delovima na maticnoj ploci te je hladjenje procesora i elemenata ugrozeno ! Ne zaboravimo i cinjenicu da termalna pasta ima svoj zivotni vek kao i da postoji tendencija "isusivanja" termalne paste i gubitak termo provodnosti tokom vremena !

odrzavanje racunara novi sad, ciscenje ventilatora, ciscenje hladnjaka racunara

UVEK "PROZIVAMO" PRASINU kao GLAVNOG KRIVCA za VECINU kvarova na racunaru, ne bez razloga ! Kada uzmemo u obzir da se u racunaru nalazi najmanje 2 a najcesce 3 ventilatora, koji su po dimenzijama i snazi, broju obrtaja i "usisnoj" moci znacajan faktor koji doprinosi talozenju prasine u racunaru, zakljucak se namece sam od sebe ! Natalozena prasina deluje kao termalni izolator koji BLOKIRA NORMALNO HLADJENJE KOMPONENTI ! Ono sto dobijamo kao rezultat je generisanje toplote koja negativno utice na rad komponenti racunara, na razne nacine...


PRASINA se talozi i unutar NAPOJNE JEDINICE RACUNARA, na GRAFICKOJ KARTICI, dakle SVUGDE GDE POSTOJE VENTILATORI koji rashladjuju odredjene elemente tj. PROCESORE !

prasina u racunaru, napojnoj jedinici, napajanju

VENTILATOR U RACUNARU

Svaki RACUNAR poseduje -ventilatore koji- vremenom taloze prasinu na hladnjake kao i druge racunarske komponente sto za posledicu ima povecanje temperature procesora i elemenata koji se nalaze u sistemu hladjenja ali i drugih elemenata koji se nalaze u blizini . Ukoliko ne reagujete na vreme, postoji mogucnost da se pojave vrlo ozbiljni kvarovi na racunaru, ( pregorevanje napojne jedinice, maticne ploce ili graficke kartice i na kraju i samog HARD DISKA ! )

Ciscenje RACUNARA - REDOVNO

REDOVNIM CISCENJEM RACUNARA SPRECICETE skupocene kvarove na kompjuteru! Ne cekajte predugo, ocistite svoj racunar kod nas u servisu, nudimo Vam veoma povoljne cene ciscenja racunara od prasine ! Ono sto nikako ne preporucujemo je da sami cistite racunar od prasine!

Sta podrazumeva ODRZAVANJE RACUNARA u nasem Servisu ?

Odrzavanje racunara kod nas u servisu predstavlja niz intervencija koje se sastoje od ; ciscenja racunara od prasine, ciscenje napojne jedinice od prasine, ciscenje graficke kartice od prasine, zamena termalne paste na svim elementima na kojima se ista aplicira, servis ventilatora ili zamena neispravnih, vizuelni pregled maticne ploce, graficke kartice i napojne jedinice u potrazi za neispravnim elektrolitickim kondenzatorima. Nakon ciscenja racunara od prasine i ostalih pregleda i intervencija, sledi dijagnosticki test hardvera, RAM memorije, hard diska, napojne jedinice, graficke kartice. Nakon dijagnostike ispravnosti elemenata racunara, fokusiramo se na Windows operativni sistem u potrazi za virusima ukoliko ih eventualno ima i njihovo uklanjanje. Nakon uklanjanja zlonamernog cod-a, sledi optimizacija Windowsa. Ovo je ukratko, postupak REDOVNOG ODRZAVANJA RACUNARA, u nasem Servisu....
 • Laptop Servis

 • Ciscenje Laptopa

 • Ciscenje Racunara od prasine

 • Ciscenje VIRUSA sa Kompjutera

 • Prosuta tecnost po laptopu

 • Internet radi sporo

 • Nadogradnja Racunara

 • Sastavljanje Racunara

 • REFLOW grafickog cipa

 • REBALLING grafickog cipa

 • Odrzavanje laptopa

 • Instalacija sistema na laptopu

 • Zamena DC KONEKTORA

 • Zamena tastature na laptopu

 • Zamena Kondenzatora

 • Zamena baterije na laptopu

 • Zamena displeja na laptopu

 • Servis SARKI na laptopu

 • Servis adaptera za laptop

 • Izrada Android aplikacija