Ciscenje racunara od prasine Novi Sadodrzavanje racunara novi sad, ciscenje ventilatora, ciscenje hladnjaka racunara

Ciscenje Racunara

Racunari kao i laptopovi zahtevaju redovno ciscenje od prasine !
Vecina kvarova na racunaru, posledica je neredovnog ciscenja racunara od nakupljene prasine na rashladnim povrsinama !
Kada ste zadnji put nosili racunar na redovan servis?

Ocekujete OPTIMALAN RAD RACUNARA ? Iako, 2 godine (ili vise...) niste nosili racunar na redovan preventivni servis, ciscenje prasine, zamenu termalne paste, dijagnosticke testove, pregled Windowsa na viruse, optimizaciju Windowsa, pregled maticne ploce , graficke kartice, napojne jedinice, detaljne dijagnosticke testove ?

Nas SAVET Vam je da svoj racunar donosite REDOVNO , NAJMANJE 2 PUTA GODISNJE na REDOVAN PREVENTIVNI SERVIS !

Ovo je optimalan period za preventivni servis racunara ! Naravno ukoliko zelite da izbegnete frustrirajuce momente u radu sa racunarom !

Kada uzmemo u obzir da se u racunaru nalazi najmanje 2 a najcesce 3 ventilatora, koji su po dimenzijama i snazi, broju obrtaja i "usisnoj" moci znacajan faktor koji doprinosi talozenju prasine u racunaru, zakljucak se namece sam od sebe ! Natalozena prasina deluje kao termalni izolator koji BLOKIRA NORMALNO HLADJENJE KOMPONENTI ! Ono sto dobijamo kao rezultat je generisanje toplote koja negativno utice na rad komponenti racunara, na razne nacine...

PRASINA se talozi i unutar NAPOJNE JEDINICE RACUNARA, na GRAFICKOJ KARTICI, dakle SVUGDE GDE POSTOJE VENTILATORI koji rashladjuju odredjene elemente tj. PROCESORE !

Svaki RACUNAR poseduje -ventilatore koji- vremenom taloze prasinu na hladnjake kao i druge racunarske komponente sto za posledicu ima povecanje temperature procesora i elemenata koji se nalaze u sistemu hladjenja ali i drugih elemenata koji se nalaze u blizini . Ukoliko ne reagujete na vreme, postoji mogucnost da se pojave vrlo ozbiljni kvarovi na racunaru, ( pregorevanje napojne jedinice, maticne ploce ili graficke kartice i na kraju i samog HARD DISKA ! )

Odrzavanje racunara kod nas u servisu predstavlja niz intervencija koje se sastoje od ; ciscenja racunara od prasine, ciscenje napojne jedinice od prasine, ciscenje graficke kartice od prasine, zamena termalne paste na svim elementima na kojima se ista aplicira, servis ventilatora ili zamena neispravnih, vizuelni pregled maticne ploce, graficke kartice i napojne jedinice u potrazi za neispravnim elektrolitickim kondenzatorima. Nakon ciscenja racunara od prasine i ostalih pregleda i intervencija, sledi dijagnosticki test hardvera, RAM memorije, hard diska, napojne jedinice, graficke kartice. Nakon dijagnostike ispravnosti elemenata racunara, fokusiramo se na Windows operativni sistem u potrazi za virusima ukoliko ih eventualno ima i njihovo uklanjanje. Nakon uklanjanja zlonamernog cod-a, sledi optimizacija Windowsa. Ovo je ukratko, postupak REDOVNOG ODRZAVANJA RACUNARA, u nasem Servisu....Laptop Servis