Laptop Servis Novi Sad

FacebookGoogleTwittergoogle mapa recenzija


Laptop Servis Novi Sad - INPUT- , Laptop kao veoma osetljiv uredjaj podlozan je cestim kvarovima, s obzirom na tu cinjenicu, u nasem Laptop Servisu , laptopovi su i najzastupljeniji. Svakodnevno se susrecemo sa raznim kvarovima na laptopu, bilo hardverske ili softverske prirode... Ukoliko izuzmemo fizicka ostecenja nastala nepaznjom korisnika, padovi laptopa, lomljenje displeja na laptopu, prolivanje tecnosti po laptopu itd. Najcesci je kvar na grafickom cipu i chipset-u ! Kao posledica NEREDOVNOG PRAVILNOG ODRZAVANJA LAPTOPA - CISCENJA LAPTOPA OD PRASINE


laptop servis novi sad

Servis laptopa Novi Sad

Vrsimo servis laptopa, redovan preventivni servis (odrzavanje laptopa), zamenu tastature na laptopu, zamenu baterije na laptopu, servis grafickog cipa u laptopu, reballing grafickog cipa, kuglanje, prekuglavanje grafickog cipa, reflow grafickog cipa, zamenu loseg hard diska u laptopu, instalaciju sistema na laptopu, ciscenje virusa iz laptopa, zamenu loseg dc porta na laptopu (uticnica punjaca za laptop), servisiramo punjace za laptop, vrsimo zamenu elktrolitickih kondenzatora u punjacu za laptop, servis dc utikaca od punjaca laptopa...Zamena Ekrana u Laptopu Novi Sad

Zamena displeja - ekrana na laptopu novi sad

DISPLEJ LAPTOPA kao najosetljiviji deo laptopa podlozan je cestim lomovima ! S obzirom da se radi o velikoj povrsini, logicno, to je i najizlozeniji deo na laptopu i kao takav najcesce se desavaju lomovi , pucanje ekrana itd.. Vrsimo zamenu losih displeja - ekrana na laptopu, bilo da je displej prestao sa radom ili je doslo do lomljenja , pucanja ekrana zbog dejstva fizicke sile... Zamena displeja u laptopu u nasem laptop servisu je veoma cesta intervencija i obavljamo je rutinski brzo, naravno u skladu sa trenutnim raspolozivim panelima LED ili LCD , na lageru...

Potrebno je da svoj Laptop donesete u nas Servis kako bismo utvrdili o kakvom je displeju rec i potom Vas obavestili o ceni i vremenu zamene...


Zamena tastature na laptopu Novi Sad

Tastatura na Laptopu je veoma osetljiva komponenta, podlozna je kvarovima, posebno kada je u pitanju nespretnost korisnika te prolivanje tecnosti po tastaturi, sto je veoma cest slucaj ! Zamena tastature na laptopu HP, HP Compaq, Lenovo, Acer, MSI , Toshiba, Fujitsu Siemens, DELL ....

zamena tastature na laptopu novi sad

Zamena tastature na laptopu je vrlo cesta intervencija u nasem laptop servisu! U vecini slucajeva, korisnici su sami naneli stetu tastaturi, prolivanjem tecnosti po njoj. Tastaturu za laptop nije moguce popraviti i jedini "lek" je zamena tastature. U manjem procentu tastature u laptop prestaju sa radom spontano. Za zamenu tastature potrebno je da donesete laptop kod nas u Servis kako bismo videli o kakvoj tastaturi se radi a potom, ukoliko je trenutno nemamo na stanju, narucujemo... Tastatura na laptopu je veoma osetljiva, kako na prolivanje tecnosti, tako i na jake fizicke pritiske na istu. Tastatura laptopa se ne moze popraviti i kada je kvar u pitanju jedino zamena dolazi u obzir.


Zamena DC KONEKTORA na Laptopu Novi Sad

zamena dc konektora na laptopu novi sad

Zamena konektora za punjac (adapter) laptopa je cesta intervencija u nasem servisu. DC PORT - Konektor za punjac-adapter laptopa biva ostecen na razne nacine, najcesce dejstvom fizicke sile, padova laptopa ili delovanjem jaceg pritiska na konektor , savijanja kabla od punjaca na mestu spoja ... Vrlo cesto korisnici sami doprinose ostecenju konektora tako sto utikac od punjaca laptopa guraju jace i u razlicitim smerovima, trazeci "tacku" u kojoj utikac ima spoj.

Ponekad, uspevamo da popravimo postojeci KONEKTOR na laptopu pa nema potrebe za zamenom, naravno ukoliko konektor nije znacajno ostecen do te mere da je popravka nemoguca. Zamenu loseg konektora u laptopu vrsimo istog dana po prijemu laptopa u servis, naravno ukoliko na lageru imamo odgovarajuci konektor. Ukoliko nemamo, uobicajno vreme za popravku traje do 3 dana maksimalno.

zamena konektora na laptopu

Zamenu konektora vrsimo ISKLJUCIVO originalnim konektorom. Vrlo je VAZNO da kada primetite problem sa dc konektorom, odmah reagujete i donesete laptop u servis na zamenu konektora! Gubljenje kontakta dc konektora sa maticnom plocom moze da izazove razne kvarove od kojih su neki; Naglo gasenje laptopa (ukoliko je baterija losa ili nije prisutna u laptopu), pregrevanje utikaca ili mesta na maticnoj ploci gde je los spoj konektora zbog velikog prelaznog otpora. Naglo gasenje laptopa zbog kontakt greske konektora punjaca za laptop moze da izazove kvar HARD DISKA! A, to je nesto sto sigurno ne zelite !


Zamena Baterije na Laptopu Novi Sad

Zamena baterije na laptopu novi sad

Vrsimo zamenu losih baterija za laptop. Na svaku ugradjenu bateriju dajemo garanciju od 6 meseci.

Potrebno je da svoj Laptop donesete u nas Servis kako bismo utvrdili o kakvoj je bateriji rec i potom Vas obavestili o ceni i vremenu zamene...


PAR SAVETA u vezi baterije laptopa :


BATERIJU NA LAPTOPU NIKADA NEMOJTE ISPRAZNITI DO KRAJA - "DOK SE NE UGASI LAPTOP" - OVA SITUACIJA MOZE OSTETITI BATERIJU U LAPTOPU !

BATERIJU laptopa punite kada joj kapacitet padne na 20%

Na svakih 30-40 ciklusa punjenja-praznjenja, bateriju ispraznite na 5% , ostavite iskljucen laptop 2-3 sata, potom bateriju napunite na 100% .

U slucaju da na duze vreme drzite bateriju laptopa van laptopa, njen kapacitet bi trebalo da bude na 40 % , bateriju drzite na suvom mestu i NIKAKO TOPLOM. Idealna temperatura bi bila 10 stepeni, naravno BEZ PRISUSTVA VLAGE !

U slucaju da se laptop pregreva, bateriju izvadite iz laptopa i koristite samo na DC adapteru - punjacu ! , povecana temperatura 60 > stepeni, nepovoljno utice na celije baterije ! Ovo se odnosi na laptopove koji se neredovno ciste od prasine pa se zagrevaju kao i kod INTENZIVNIH aplikacija kao sto su IGRICE koje podizu temperature procesora ZNACAJNO !


Servis SARKE na Laptopu Novi Sad

servis sarke na laptopu novi sad

Problem sa sarkama na laptopu je veoma cest, posebno zadnjih par godina. Uocljiva je drasticna promena ( na lose ) izrade kucista laptopova , kvalitet plastike, tehnologija spajanja, itd... Kod novijih laptopova zavrsna izrada kucista je veoma losa a sila koja deluje na tacke spojeva prevazilazi izdrzljivost plasticnih delova kucista laptopa PA JE KVAR SARKI VEOMA UCESTAO ! Neretko, u nas Servis dolaze novi novcati laptopovi ( izvadjeni iz originalne kutije, tek kupljeni ) koji VEC IMAJU VIDLJIVE ZNAKOVE OSTECENJA SARKI , Neverovatno , zar ne?! SARKE na laptopu su veoma podlozne lomovima , pucanju drzaca sarafa koji fiksiraju donju stopu sarke za displej laptopa. S obzirom na danasnji kvalitet zavrsne izrade, plasticnog kucista laptopa, plasticni valjci koji u sebi sadrze mesingane navoje za fiksiranje sarke, dosta cesto se desava pucanje plasticnih drzaca navoja pa sarafi nemaju vise svoju funkciju. Tada dolazi do pomeranja donjeg dela sarki koje nekada mogu i da ostete maticnu plocu laptopa ili video kabel ( tzv. FLAT KABEL) .

Obavljamo servis sarki na laptopu , naravno ukoliko nije doslo do tezih lomljenja kucista laptopa pa je u tim slucajevima potrebna kompletna zamena kucista laptopa. Potrebno je da svoj laptop donesete kod nas u Servis kako bismo ustanovili da li je servis sarki moguc....

Popravku sarke na laptopu obavljamo istog dana po prijemu laptopa u Servis.


Servis adaptera - punjaca za Laptop Novi Sad

servis punjaca za laptop novi sad

Cest kvar na adapteru za laptop je ostecen kabel punjaca za laptop DC adaptera. Zbog konstantnog uvijanja, savijanja, lomljenja kabla adaptera, javalja se ostecenje kabla adaptera za laptop. Cesto se javlja i kvar na adapteru laptopa izazvan fizickom silom korisnika, kao sto je zapinjanje o kabel adaptera, razni padovi laptopa, konstantno i dugotrajno uvijanje zice tj. kabla adaptera, te "zamora zice ili izolacije kabla adaptera laptopa kao i odredjeni broj ostecenja kabla adaptera izazvan "grickanjem kabla kucnih ljubimaca"...

Takodje kvar na adapteru laptopa moze biti i na samom konektoru tj. utikacu adaptera za laptopa, iz istih , nabrojanih razloga.


servis utikaca, konektora punjaca za laptop novi sad

Ova situacija ne znaci da morate kupiti nov adapter - punjac za laptop! U vecini slucajeva nas laptop servis uspeva da popravi ostecenja na adapteru za laptop, naravno ukoliko nije doslo do visestrukih ostecenja elektronskih elemenata unutar adaptera laptopa.


REFLOW grafickog cipa na Laptopu Novi Sad

preduvavanje grafickog cipa u laptopu novi sad

Preduvavanje grafickog cipa u Laptopu

Reflow grafickog cipa je jedna od metoda kojom postizemo ponovno spajanje grafickog procesora-cipa sa plocom. Za razliku od metode REBALLING ( prekuglavanje, nakuglavanje) grafickog cipa , kod preduvavanja tj. reflow metode, graficki cip se ne skida sa maticne ploce, kuglice kalaja se ne menjaju novim.

Reflow podrazumeva proces ponovnog spajanja loseg kontakta kuglica kalaja, delovanjem odredjene temperature na graficki cip. Upotreba tecnog fluxa u ovoj metodi se podrazumeva.

Preciznim temperaturnim intervalima, graficki cip se postepeno zagreva a samim tim i kuglice kalaja ispod njega. Kada se dostigne "kriticna" temperatura, kuglice kalaja se tope i ponovo ostvaruju vezu sa kontaktnom povrsinom tzv. "gnezdom" na maticnoj ploci.

Reflow metoda zahteva veoma veliko iskustvo u ovoj proceduri servisa! Svako odstupanje ili nagla promena temperature, previsoka zavrsna temperatura, los proces hladjenja, dovodi do losih rezultata, trajnog ostecenja grafickog cipa, ostecenja podnozja cipa, krivljenje - distorziju grafickog cipa ili maticne ploce, pregorevanja veza na maticnoj ploci!

Vazno je napomenuti da se ovaj kvar grafickog cipa na laptopu desava veoma cesto! Korisnici ne slede pravilo da se laptop cisti od prasine bar 2 puta godisnje ! Povisene temperature grafickog cipa deluju pogubno te se kvar desava jako cesto kod laptopova koji se ne ciste redovno !


REBALLING grafickog cipa na Laptopu Novi Sad

kuglanje, nakuglavanje, reballing grafickog cipa u laptopu novi sad

Prekuglavanje - Nakuglavanje - Reballing grafickog cipa u Laptopu Novi Sad

REBALLING - kao sto mu samo ime i kaze predstavlja postupak ponovnog nanosenja kontaktnih kuglica kalaja na graficki cip.

Delovanjem raznih faktora kao sto su; previsoka temperatura grafickog cipa, starost laptopa, vibracije i udarci u laptop itd. nastaju ostecenja na kontaktnim povrsinama izmedju grafickog cipa i maticne ploce.

Na stotine kuglica kalaja koje spajaju graficki cip sa plocom imaju razlicite funkcije, nekada neka ili vise njih izgube kontakt sa mestom spoja ili imaju los i delimican kontakt. Ova situacija se manifestuje na razlicite nacine. Nekada se laptop zbog loseg spoja grafickog cipa pregreva jace nego inace, los kontakt kuglice kalaja stvara veliki prelazni otpor, te sa na mestu loseg spoja generise visoka temperatura.

Ocigledni simptomi koji ukazuju na ostecenje kontakta grafickog cipa je i povremeno nestajanje slike na displeju ili potpuni nestanak slike kada laptop radi ali ne daje sliku... !

Opet , vazno je ponoviti da se ovaj kvar grafickog cipa desava vrlo frekventno ! Korisnici ne slede pravilo da se laptop MORA cisti od prasine bar 2 puta godisnje ! Povisene temperature grafickog cipa deluju pogubno te se kvar desava jako ucestalo kod laptopova koji se ne ciste redovno od prasine i na kojima se ne menja termalna pasta !


Toshiba Laptop problem zvuk

toshiba laptop l755 izgubi-gubi zvuk posle kraceg vremena, nestaje zvuk

Laptop Toshiba - izgubi zvuk - problem sa zvukom - L755 - L750

Toshiba laptop gubi zvuk? L750-L755 Laptop Toshiba problem sa zvukom? Laptop Toshiba l755 izgubi-gubi zvuk posle kraceg vremena? Nestaje zvuk na Toshiba laptopu? Problem sa zvukom na Toshiba laptopu l755? Ukoliko i na Vasem laptopu Toshiba nestaje, gubi se zvuk posle kraceg vremena, posetite nas servis kako bismo otklonili ovaj kvar!
Problem sa zvukom na Toshiba laptopu (L755) resavamo istog dana po prijemu laptopa u servis. Problem sa muzickim cipom uspesno resavamo. Problem sa zvukom na modelu laptopa Toshiba L755 je resiv i u nasem Laptop Servisu , uspesno resavamo problem sa zvukom na ovom modelu Toshiba laptopatoshiba laptop l755 nestaje zvuk, problem sa zvukom

Instalacija sistema na laptopu Novi Sad|Instalacija Windowsa

Instalacija sistema na laptopu Novi Sad|Instalacija Windowsa Novi Sad

Instalacija Sistema - Kupili ste nov racunar (ili laptop ), potrebna Vam je instalacija operativnog sistema ? Kompletnih drajvera itd... Instalaciju sistema zavrsavamo veoma brzo, 2-3 sata , u zavisnosti od brzine Vaseg racunara ili laptopa. Na Vas ZAHTEV , instaliracemo odredjenu verziju sistema a ukoliko smatramo da verzija operativnog sistema nije adekvatna Vasem racunaru tj. hardverskim performansama, to cemo Vam napomenuti, na kraju VASA rec je poslednja.
Nakon instalacije sistema na racunaru, izvrsicemo "post-optimizaciju" operativnog sistema kako bi operativni sistem radio optimalno na Vasem racunaru ili laptopu.
Ukoliko se radi o REINSTALACIJI SISTEMA na racunaru, sacuvacemo Vase podatke UKOLIKO NAM -NAGLASITE- da je potrebno.
Instalacija tj. reinstalacija SISTEMA je pozeljna bar 2 PUTA GODISNJE ! Na ovaj nacin OPERATIVNI SISTEM ce raditi optimalno a Vasi podaci bice bezbedniji... GARANCIJA na bilo koje softverske radove na racunaru, NE POSTOJI.