Laptop Servis Novi Sad

Laptop Servis Novi Sad - INPUT- , Laptop kao veoma osetljiv uredjaj podlozan je cestim kvarovima, s obzirom na tu cinjenicu, u nasem Laptop Servisu , laptopovi su i najzastupljeniji. Svakodnevno se susrecemo sa raznim kvarovima na laptopu, bilo hardverske ili softverske prirode... Ukoliko izuzmemo fizicka ostecenja nastala nepaznjom korisnika, padovi laptopa, lomljenje displeja na laptopu, prolivanje tecnosti po laptopu itd. Najcesci je kvar na grafickom cipu i chipset-u ! Kao posledica NEREDOVNOG PRAVILNOG ODRZAVANJA LAPTOPA - CISCENJA LAPTOPA OD PRASINE !

Vrsimo servis laptopa, redovan preventivni servis (odrzavanje laptopa), zamenu tastature na laptopu, zamenu baterije na laptopu, servis grafickog cipa u laptopu, reballing grafickog cipa, kuglanje, prekuglavanje grafickog cipa, reflow grafickog cipa, zamenu loseg hard diska u laptopu, instalaciju sistema na laptopu, ciscenje virusa iz laptopa, zamenu loseg dc porta na laptopu (uticnica punjaca za laptop), servisiramo punjace za laptop, vrsimo zamenu elktrolitickih kondenzatora u punjacu za laptop, servis dc utikaca od punjaca laptopa.

VENTILATOR U LAPTOPU

Vremenom, tokom rada ventilatora, cestice prasine se taloze u hladnjaku. Osim sto je ova situacija sama po sebi opasna jer drasticno podize temperaturu procesora, desava se i da ventilator PRESTANE SA RADOM ! Usled nagomilane prasine, propeleri ventilatora bivaju blokirani ! Druga situacija koja se javlja je da se cestice prasine, dosta cesto uvuku izmedju rotora i statora ventilatora sto dovodi do pojave trenja i ekscentricnog kretanja rotora. Tada dolazi do pojave brujanja ventilatora i usporenog rada zbog trenja !

Servis ili Zamena ventilatora u Laptopu

Obavljamo servis i zamenu losih ventilatora u laptopu. Vecina problema sa ventilatorima je resiva, te nije potrebna kompletna zamena kulera - ventilatora laptopa. Kod tezih ostecenja ventilatora kao sto su ; polomljen propeler ventilatora, fizicka distorzija rotora ventilatora, fizicko ostecenje lezaja u statoru, potrebna je kompletna zamena.

Zamena konektora u Laptopu -DC PORT

Zamena konektora na laptopu Novi Sad

ZAMENA KONEKTORA punjaca NA LAPTOPU novi sad

Zamena konektora za punjac (adapter) laptopa je cesta intervencija u nasem servisu. DC PORT - Konektor za punjac-adapter laptopa biva ostecen na razne nacine, najcesce dejstvom fizicke sile, padova laptopa ili delovanjem jaceg pritiska na konektor , savijanja kabla od punjaca na mestu spoja ...Vrlo cesto korisnici sami doprinose ostecenju konektora tako sto utikac od punjaca laptopa guraju jace i u razlicitim smerovima, trazeci "tacku" u kojoj utikac ima spoj.

Ponekad, uspevamo da popravimo postojeci KONEKTOR na laptopu pa nema potrebe za zamenom, naravno ukoliko konektor nije znacajno ostecen do te mere da je popravka nemoguca. Zamenu loseg konektora u laptopu vrsimo istog dana po prijemu laptopa u servis, naravno ukoliko na lageru imamo odgovarajuci konektor. Ukoliko nemamo, uobicajno vreme za popravku traje do 3 dana maksimalno

Zamenu konektora vrsimo ISKLJUCIVO originalnim konektorom. Vrlo je VAZNO da kada primetite problem sa dc konektorom, odmah reagujete i donesete laptopa u servis na zamenu konektora! Gubljenje kontakta dc konektora sa maticnom plocom moze da izazove razne kvarove od kojih su neki; Naglo gasenje laptopa (ukoliko je baterija losa ili nije prisutna u laptopu), pregrevanje utikaca ili mesta na maticnoj ploci gde je los spoj konektora zbog velikog prelaznog otpora. Naglo gasenje laptopa zbog kontakt greske konektora punjaca za laptop moze da izazove kvar HARD DISKA! A, to je nesto sto sigurno ne zelite !

Preduvavanje grafickog cipa

Reflow Grafickog cipa u Laptopu Novi Sad

reflow-grafickog-cipa-novisad

Reflow grafickog cipa je jedna od metoda kojom postizemo ponovno spajanje grafickog procesora-cipa sa plocom. Za razliku od metode REBALLING ( prekuglavanje, nakuglavanje) grafickog cipa , kod preduvavanja tj. reflow metode, graficki cip se ne skida sa maticne ploce, kuglice kalaja se ne menjaju novim. Reflow podrazumeva proces ponovnog spajanja loseg kontakta kuglica kalaja, delovanjem odredjene temperature na graficki cip. Upotreba tecnog fluxa u ovoj metodi se podrazumeva. Preciznim temperaturnim intervalima, graficki cip se postepeno zagreva a samim tim i kuglice kalaja ispod njega. Kada se dostigne "kriticna" temperatura, kuglice kalaja se tope i ponovo ostvaruju vezu sa kontaktnom povrsinom tzv. "gnezdom" na maticnoj ploci. Reflow metoda zahteva veoma veliko iskustvo u ovoj proceduri servisa! Svako odstupanje ili nagla promena temperature, previsoka zavrsna temperatura, los proces hladjenja, dovodi do losih rezultata, trajnog ostecenja grafickog cipa, ostecenja podnozja cipa, krivljenje - distorziju grafickog cipa ili maticne ploce, pregorevanja veza na maticnoj ploci!

Reballing Grafickog cipa

Reballing - Kuglanje , prekuglavanje, nakuglavanje grafickog cipa u Laptopu Novi Sad

riboling, REBALLING, NAKUGLAVANJE, PREKUGLAVANJE GRAFICKOG CIPA novi sad

REBALLING - kao sto mu samo ime i kaze predstavlja postupak ponovnog nanosenja kontaktnih kuglica kalaja na graficki cip. Delovanjem raznih faktora kao sto su; previsoka temperatura grafickog cipa, starost laptopa, vibracije i udarci u laptop itd. nastaju ostecenja na kontaktnim povrsinama izmedju grafickog cipa i maticne ploce.

Na stotine kuglica kalaja koje spajaju graficki cip sa plocom imaju razlicite funkcije, nekada neka ili vise njih izgube kontakt sa mestom spoja ili imaju los i delimican kontakt. Ova situacija se manifestuje na razlicite nacine. Nekada se laptop zbog loseg spoja grafickog cipa pregreva jace nego inace, los kontakt kuglice kalaja stvara veliki prelazni otpor, te sa na mestu loseg spoja generise visoka temperatura. Ocigledni simptomi koji ukazuju na ostecenje kontakta grafickog cipa je i povremeno nestajanje slike na displeju ili potpuni nestanak slike kada laptop radi ali ne daje sliku...

Laptop Servis INPUT - SAVET

Laptop servis INPUT konstantno napominje cinjenicu da PRASINA negativno utice na zivotni vek laptopa! Ukoliko REDOVNO donosite svoj laptop kod nas u servis na ciscenje od prasine, znatno cete redukovati eventualnu pojavu kvara na grafickom cipu! Normalno hladjenje laptopa je od sustinske vaznosti za sprecavanje nastanka kvara na grafickom cipu laptopa!

Zamena Baterije na Laptopu

Zamena baterije na laptopu Novi Sad

novi sad BATERIJE ZA LAPTOP

Vrsimo zamenu losih baterija na laptopu novim. Potrebno je da svoj laptop donesete kod nas u Servis, kako bismo videli o kojoj bateriji se radi te narucili odgovarajucu. Garancija na sve baterije koje menjamo je - 6 MESECI .

Zamena FLAT KABLA na displeju laptopa

zamena flat kabla na laptopu novi sad

Kod nas "odomacen" naziv FLET KABEL iako to nije vec duze vremena. Laptopovi ( zadnjih 6-7 godina..) ne koriste vise TIPICNE FLAT KABLOVE za spajanje maticne ploce ( GRAFICKOG CIPA) sa displejom laptopa. Tacniji naziv je; VIDEO KABEL, DISPLEJ KABEL. Kako god, drzacemo se poznatog naziva u opisu ... Flet kabel je kabel sa odredjenim brojem zice koje dovode signal od grafickog cipa do displeja. Usled konstantnog otvaranja i zatvaranja displeja laptopa, flet kabel se tokom vremena prekine zbog "zamora zice" ili fizickog "zuljanja" kabla zbog lose montaze prilikom sklapanja laptopa koji je bio u "nekom Servisu" ranije. Takodje, ovaj kabel moze da se osteti i zbog neispravnog nosaca SARKI. Pokidana stopa (nosac) sarke se podize prilikom otvaranja displeja i fizicki ostecuje flet kabel ... Postoji na hiljade vrsta flet kablova, pa je potrebno doneti laptop u servis kako bi se ustanovilo koji je tip flet kabla potreban, kao i ukupna cena zamene kabla...

Zamena INVERTERA na LCD displeju Laptopa

Zamena invertera na laptopu Novi Sad

zamena invertera na laptopu novi sad

Inverter je elektronska komponenta koji se nalazi u laptopovima koji imaju LCD / CCFL - (CCFL: Cold Cathode Fluorescent Lamp) displej i sluzi da invertuje NISKI u VISOKI NAPON ( niski jednosmerni napon u naizmenicni visoki napon KOJI MOZE BITI DO - 800 VOLTI) kako bi mogla da SVETLI NEONSKA LAMPA koja osvetljava EKRAN... Nesto slicno kao kod klasicnih komercijalnih NEONKI koje osvetljavaju prostor...Inverter se prilicno zagreva, sigurno ste nekada to primetili kada pipnete rukom donji deo displeja LCD na sredini, (maska ekrana, plasticna, je prilicno vruca...) sto mu prilicno skracuje zivotni vek ukoliko se takav laptop ne gasi dugo ili se displej ne zatvara (INVERTER SE ISKLJUCUJE KADA SE DISPLEJ ZATVORI PA SAMIM TIM I LAMPA KOJA OSVETLJAVA EKRAN)

Vrsimo zamenu losih invertera , naravno potrebno je da svoj laptop donesete u servis kako bismo utvrdili da li je problem zaista do invertera ili su u pitanju LAMPE , pozadinsko osvetljenje...

Toshiba Laptop problem zvuk

toshiba laptop l755 izgubi-gubi zvuk posle kraceg vremena, nestaje zvuk

Laptop Toshiba - izgubi zvuk - problem sa zvukom - L755 - L750

Toshiba laptop gubi zvuk? L750-L755 Laptop Toshiba problem sa zvukom? Laptop Toshiba l755 izgubi-gubi zvuk posle kraceg vremena? Nestaje zvuk na Toshiba laptopu? Problem sa zvukom na Toshiba laptopu l755? Ukoliko i na Vasem laptopu Toshiba nestaje, gubi se zvuk posle kraceg vremena, posetite nas servis kako bismo otklonili ovaj kvar!
Problem sa zvukom na Toshiba laptopu (L755) resavamo istog dana po prijemu laptopa u servis. Problem sa muzickim cipom uspesno resavamo. Problem sa zvukom na modelu laptopa Toshiba L755 je resiv i u nasem Laptop Servisu , uspesno resavamo problem sa zvukom na ovom modelu Toshiba laptopatoshiba laptop l755 nestaje zvuk, problem sa zvukom
laptop servis i odrzavanje novi sad

Laptop Servis

Popravka laptopa, odrzavanje laptopa, ciscenje od prasine, zamena lose tastature, baterije, dc porta...

zamena termalne paste na procesoru laptopa

Zamena termo paste

Vrsimo zamenu termalne paste /thermal pad-a na grafickom cipu, cipsetu, centralnom procesoru...

ciscenje hladnjaka laptopa, ciscenje ventilatora

Ciscenje laptopa

Ciscenje Laptopa od prasine zavrsavamo istog dana po prijemu laptopa u Servis !

prasina u kuleru laptopa

Pregrevanje Laptopa

Prasina je najveci krivac za vecinu kvarova na laptopu! Ne cekajte da laptop pocne da se gasi...