×
Servis racunaraCiscenje LaptopaInstalacija WindowsaSastavljanje racunara

Ciscenje racunara od prasine Novi Sad - INPUT

Servis racunara INPUT obavlja ciscenje racunara od prasine. Ciscenje racunara podrazumeva unutrasnje ciscenje kucista racunara od prasine, svih komponenti , haldnjaka procesora, hladnjaka graficke karte, napojne jedinice itd... Ciscenje kompjutera od prasine takodje podrazumeva i servis ili zamenu losih ventilatora, polovnim ili novim sto naravno utice dodatano i na cenu. Podrazumeva se i da vrsimo zamenu termalne paste na centralnom procesoru a po potrebi i na grafickoj karti.
Ciscenje racunara Novi Sad
input servis logoCiscenje kompjutera od prasine Novi Sad


Redovno, periodicno ciscenje racunara od prasine predstavlja najbitniji preventivni servis racunara ! Racunari kao i laptopovi zahtevaju redovno ciscenje od prasine !
Vecina kvarova na racunaru, posledica je neredovnog ciscenja racunara od nakupljene prasine na rashladnim povrsinama !
Kada ste zadnji put nosili racunar na redovan servis?

Ocekujete OPTIMALAN RAD RACUNARA ? Iako, CAK 2 godine (ili vise...) niste nosili racunar na redovan preventivni servis, ciscenje prasine, zamenu termalne paste, dijagnosticke testove, pregled maticne ploce , graficke kartice, napojne jedinice, detaljne dijagnosticke testove ?

Nas SAVET Vam je da svoj racunar donosite REDOVNO , NAJMANJE 2 PUTA GODISNJE na REDOVAN PREVENTIVNI SERVIS !

Ovo je optimalan period za preventivni servis racunara ! Naravno ukoliko zelite da izbegnete frustrirajuce momente u radu sa racunarom !


Naravno, ovo vazi samo za racunare koji se dnevno koriste 3 - 5 sati ! Ukoliko Vas racunar radi duze, period sakupljanja prasine se rapidno smanjuje te Vam preporucujemo da ciscenje racunara obavljate na SVAKA 3 MESECA !prasina u hladnjaku procesora


Ventilatori u racunaru, da li je veci broj ventilatora bolji za hladjenje ?

Kada uzmemo u obzir da se u racunaru nalazi najmanje 2 a najcesce 3 ili VISE ventilatora, koji su po dimenzijama i snazi, broju obrtaja i "usisnoj" moci znacajan faktor koji doprinosi talozenju prasine u racunaru, zakljucak se namece sam od sebe ! Natalozena prasina deluje kao termalni izolator koji BLOKIRA NORMALNO HLADJENJE KOMPONENTI ! Ono sto dobijamo kao rezultat je generisanje toplote koja negativno utice na rad komponenti racunara, na razne nacine.

Pregrevanje centralnog procesora dovodi do nestabilnog rada koji direktno dovodi do problema u radu windowsa ! Ovo stanje moze da osteti windows operativni sistem ali i HARD DISK NA KOME SE NALAZE VASI BITNI PODACI !

PRASINA se talozi i unutar NAPOJNE JEDINICE RACUNARA, na GRAFICKOJ KARTICI, dakle, SVUGDE GDE POSTOJE VENTILATORI koji rashladjuju odredjene elemente tj. PROCESORE !


"Dodacu jos ventilatora u racunar.." Ovo je greska velika ! Dodavanjem ventilatora u racunar samo povecavate usisnu moc, javlja se posledicno i buka , vibracije i zujanje, dodavanjem dodatnih ventilatora, od svog racunara stavarate " usisivac za prasinu " i nista vise ! Znacajno skracujete vreme talozenja prasine u racunaru ! Vise ventilatora = BRZO TALOZENJE PRASINE U RACUNAR !


Svaki RACUNAR poseduje ventilatore koji vremenom taloze prasinu na hladnjake kao i druge racunarske komponente sto za posledicu ima povecanje temperature procesora i elemenata koji se nalaze u sistemu hladjenja ali i drugih elemenata koji se nalaze u blizini . Ukoliko ne reagujete na vreme, postoji mogucnost da se pojave vrlo ozbiljni kvarovi na racunaru, ( pregorevanje napojne jedinice, maticne ploce ili graficke kartice i na kraju i samog HARD DISKA ! )Odrzavanje racunara - kako odrzavati racunar - saveti


Kao osnovno i najbitnije sto bismo istakli kod odrzavanja racunara jeste redovno ciscenje prasine i zamena termalne paste.

Redovno periodicno proveravajte rad ventilatora u kucistu racunara, veoma je bitno da s vremena na vreme pogledate da li se SVI ventilatori vrte u kucistu, sto podrazumeva ; ventilator na procesoru, ventilator u napojnoj jedinici a posebno bitno , ventilator(i) na grafickoj kartici !

Bitna stvar je i da ukoliko se racunar ponasa cudno, cujete neke neobicne zvukove koje ranije niste culi, brujanje , zujanje ili povremeno takozvano "strikanje" koje se cuje iz mehanickog hard diska, Windows radi usporeno, racunar se gasi sam od sebe, pojavljuje se "plavi ekran" bsod i ostale nepravilnosti, nemojte cekati i odugovlaciti posetu servisu racunara. Ukoliko prolongirate odlazak u servis rizikujete znacajnija ostecenja racunara ili visestruke kvarove!

Sto se tice operativnog sistema, nas savet Vam je da se reinstalacija obavlja bar dva puta godisnje!

Ukoliko je nevreme , oluja, grmljavina - OBAVEZNO ISKLJUCITE RACUNAR, IZVUCITE NAPOJNI KABEL 220V IZ NAPOJNE JEDINICE , TAKODJE OBAVEZNO IZVUCITE I LAN KABEL, MREZNI KABEL IZ MATICNE PLOCE ! -

Ovo nikada ne mozemo dovoljno JAKO NAGLASITI ; REDOVNO RADITE BACKUP SVOJIH BITNIH PODATAKA I TO NA VISE LOKACIJA ! Ukoliko se radi o veoma bitnim podacima, obavezno pravite rezervne kopije na vise razlicitih lokacija, budite blago paranoicni po ovom pitanju, bolje je od opustenog stava, "ma nece se nista desiti"....

Poslednje, nikada ne pokusavajte sami da popravljate svoj racunar, 99% ljudi koji nisu dovoljno strucni naprave znacajnu stetu na racunaru svojim postupcima, gledamo to jako cesto i ne pisemo Vam ovo tek tako...

INPUT servis racunara obavlja odrzavanje racunara ,intervencije koje vrsimo se sastoje od ; ciscenja racunara od prasine, ciscenje napojne jedinice od prasine, ciscenje graficke kartice od prasine, zamena termalne paste na svim elementima na kojima se ista aplicira, servis ventilatora ili zamena neispravnih, vizuelni pregled maticne ploce, graficke kartice i napojne jedinice u potrazi za neispravnim elektrolitickim kondenzatorima.
Nakon ciscenja racunara od prasine i ostalih pregleda i intervencija, sledi dijagnosticki test hardvera, RAM memorije, hard diska, napojne jedinice, graficke kartice. Ovo je ukratko, postupak REDOVNOG ODRZAVANJA RACUNARA, u nasem Servisu....
Ciscenje racunara od prasine cena - Ciscenje kompjutera od prasine u nasem servisu iznosi 3.000 din.
  1. Ciscenje laptopa
  2. Instalacija Windowsa
    1. Servis Kompjutera
    2. Sastavljanje racunara