REBALLING grafickog cipa na Laptopu Novi Sad

kuglanje, nakuglavanje, reballing grafickog cipa u laptopu novi sad

Prekuglavanje - Nakuglavanje - Reballing grafickog cipa u Laptopu Novi Sad

REBALLING - kao sto mu samo ime i kaze predstavlja postupak ponovnog nanosenja kontaktnih kuglica kalaja na graficki cip.

Delovanjem raznih faktora kao sto su; previsoka temperatura grafickog cipa, starost laptopa, vibracije i udarci u laptop itd. nastaju ostecenja na kontaktnim povrsinama izmedju grafickog cipa i maticne ploce.

Na stotine kuglica kalaja koje spajaju graficki cip sa plocom imaju razlicite funkcije, nekada neka ili vise njih izgube kontakt sa mestom spoja ili imaju los i delimican kontakt. Ova situacija se manifestuje na razlicite nacine. Nekada se laptop zbog loseg spoja grafickog cipa pregreva jace nego inace, los kontakt kuglice kalaja stvara veliki prelazni otpor, te sa na mestu loseg spoja generise visoka temperatura.

Ocigledni simptomi koji ukazuju na ostecenje kontakta grafickog cipa je i povremeno nestajanje slike na displeju ili potpuni nestanak slike kada laptop radi ali ne daje sliku... !

Opet , vazno je ponoviti da se ovaj kvar grafickog cipa desava vrlo frekventno ! Korisnici ne slede pravilo da se laptop MORA cisti od prasine bar 2 puta godisnje ! Povisene temperature grafickog cipa deluju pogubno te se kvar desava jako ucestalo kod laptopova koji se ne ciste redovno od prasine i na kojima se ne menja termalna pasta !

Kuglanje grafickog cipa na Laptopu Novi Sad